Restaurace, hospody a jídelny mohou konečně lákat své zákazníky na jídla s posezením, neboť to aktuální situace kolem epidemie koronaviru již umožňuje. K tomu, aby mohly podniky ve svých kuchyních dělat co nejvíce jídel a uspokojily potřeby a požadavky hostů, je dobré si pořídit některé moderní prvky a spotřebiče. Díky nim zaměstnancům usnadní práci, která zároveň bude rychlejší a efektivnější.
Vybavení pro výrobu a zpracování ledu
Prvním příkladem jsou špičková chladící zařízení, jež ocení například také majitelé cukráren a kaváren, ale rozhodně najdou své uplatnění i v klasických gastro provozovnách. Zvažte tedy, zda nenastal čas nakoupit speciální a výkonné výrobníky chlazených nápojů a ledové tříště. Nyní, kdy pomalu přichází teplo a lidé se budou chtít během letních veder zchladit, vám přijdou vhod také drtiče ledu , potažmo přímo výrobníky ledu a další chladící zařízení, s jejichž pomocí nebudete muset led a chlazené nápoje vyrábět příliš zdlouhavým procesem. Každá ušetřená minuta dnes může hrát v gastro provozovnách významnou, ba dokonce zásadní roli. Zákazníci jsou stále méně trpěliví, pokud jde o čekání.
Krouhače zeleniny
Do profesionální kuchyně se vám jistě šikne také pomůcka v podobě krouhače zeleniny, který dokáže zpracovat velké množství potravin během pár sekund, aniž by museli být kuchaři či jejich pomocná síla v kuchyni nějak zvlášť zruční. Dokonce vám takovýto a řada dalších spotřebičů vlastně šetří peníze, neboť není nutné zaměstnávat tolik lidí. Jen si představte, kolik rukou by bylo zapotřebí, pokud byste vše měli v kuchyni dělat manuálně. Zejména ve velkých provozovnách by to mohl být opravdu značný rozdíl.
Servírovací vozíky
Ke gastro vybavení samozřejmě patří spousta věcí a pomůcek. Namátkou lze vybrat ještě třeba servírovací vozíky, které oceníte především ve větších restauracích a jídelnách, kde to je přeci jen trochu dále z kuchyně na plac. Díky servírovacímu vozíku se váš personál nebude zbytečně přetěžovat při nošení jídel hostům. Jde o lacinou, avšak velmi ceněnou pomůcku.